<p>De advocaten van MuklderVanGeel bijeen. (Foto: Robbert Brink Fotografie)</p>

De advocaten van MuklderVanGeel bijeen. (Foto: Robbert Brink Fotografie)

(Foto: Robbert Brink Fotografie)

Lagere drempel voor een advocaat

Een lagere drempel om toegang te krijgen tot de advocatuur. Dat is wat Chris Harmsen nastreeft. Per 1 oktober is Harmsen toegetreden als letselschadeadvocaat en partner bij MulderVanGeel advocaten en bedrijfsadviseurs in Almelo.

Een lagere drempel om toegang te krijgen tot de advocatuur. Dat is wat Chris Harmsen nastreeft. Per 1 oktober is Harmsen toegetreden als letselschadeadvocaat en partner bij MulderVanGeel advocaten en bedrijfsadviseurs in Almelo.

Almelo - Chris Harmsen heeft inmiddels tien jaar ervaring met letselschadezaken en was de afgelopen jaren letselschadeadvocaat bij een groot kantoor in Enschede. "Met de komst van Chris als erkend LSA-letselschadeadvocaat bouwt MulderVanGeel advocaten verder aan een laagdrempelige advisering van ondernemers en particulieren op diverse rechtsgebieden'', zo meldt MulderVanGeel.
"Veel slachtoffers denken ten onrechte dat ze zelf opdraaien voor de kosten van een letselschadeadvocaat. Over letselschade is veel onbekend. Er bestaan talloze misverstanden en onduidelijkheden. Een letselschadeadvocaat inschakelen in de onderhandelingsfase is voor ieder slachtoffer rijk of arm, gewoon mogelijk in Nederland. Dat is bij wet goed geregeld. In de wet staat dat de aansprakelijke partij de buitengerechtelijke kosten moet betalen. Dat zijn alle kosten die redelijkerwijs noodzakelijk zijn om een schadevergoeding te verkrijgen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de kosten om de aansprakelijkheid vast te stellen, maar ook kosten om verdere schade te voorkomen."

Niet iedereen weet dat een letselschadeadvocaat er is voor álle letselzaken. "LSA-advocaten zijn dé specialisten op het gebied van letselschade. Nu MulderVanGeel een eigen LSA-letselschadeadvocaat in huis heeft, kan een partij die (terecht of onterecht) zelf aansprakelijk is gesteld, zich met raad en daad laten bijstaan door Chris. Een letselschadetraject kan in sommige gevallen complex en tijdrovend zijn. Niet alleen door veranderende wetgeving, maar ook door juridische, praktische en financiële kwesties die om specialistische kennis en ervaring vragen. Vooral de vraag of het letsel en de schade het gevolg zijn van het ongeval (het causaal verband), is ingewikkelde materie. Een extra reden om letselschade over te laten aan advocaten'', aldus het advocatenkantoor.

Er zijn veel partijen die zich met letselschade bezighouden, maar veel slachtoffers weten niet dat alleen een letselschadeadvocaat een zaak zélf voor de rechter kan brengen. "Mocht uiteindelijk blijken dat de gang naar de rechter vereist is om het maximale resultaat te behalen dan hoeft het slachtoffer niet opnieuw zijn verhaal uit te leggen aan wéér een andere belangenbehartiger. Tijdens het hele traject is de letselschadeadvocaat het aanspreekpunt. Van begin tot eind. Dat geeft rust en ruimte voor herstel. Bovendien staat een slachtoffer met een advocaat achter zich van begin af aan sterker in de onderhandelingen met de wederpartij'', weten ze bij MulderVanGeel. "Om de drempel te verlagen kan iedereen die te maken heeft met letselschade Chris Harmsen rechtstreeks bellen voor een advies. Pas na het intakegesprek kan Chris daadwerkelijk bepalen of hij de zaak kan behandelen.''

van de redactie

'Wij zijn laagdrempelig, transparant en toegankelijk'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden