Quilten en handwerken bij Eninver en de Schöppe. Meer info: Henny Bouwen 06- 51481469 en Ariane de Koning 06- 41616473. (Foto: Bert Boers)
Quilten en handwerken bij Eninver en de Schöppe. Meer info: Henny Bouwen 06- 51481469 en Ariane de Koning 06- 41616473. (Foto: Bert Boers)

Quilten bij Eninver en de Schöppe

Algemeen

Quilten en handwerken in wijkcentrum MFA Eninver en in wijkcentrum de Schöppe: bij de Handwerk- en quiltclub De Vrolijke Handwerksters doen ze het al veertien jaar. 

Almelo - De Vrolijke Handwerksters werd mede opgericht door Lieneke Grootenhuis. Lieneke heeft haar hele leven vrijwilligerswerk gedaan. Ze gaf handwerkles op scholen, hielp met schoolreisjes en droeg bij in de vakanties met activiteiten in de wijk. Lieneke heeft haar creativiteit van huis uit meegekregen. Haar moeder deed vroeger aan diverse soorten handwerken.

Henny Bouwen van de Quiltkwebbels is al dertig jaar aan het quilten. Dit doet ze met een naaimachine of met de hand. Henny’s interesse in quilten komt van het kijken bij verschillende ambachten. Haar vader werkte bij een textielfabriek, zodoende houdt ze van stoffen. Ook is ze lid van het Quiltergilde, waardoor ze op regiodagen andere quilters kan ontmoeten voor een dag vol gezelligheid.

De quiltdames beantwoorden een aantal vragen:

Met welke soorten quilt- en handwerk houden jullie je bezig?

“We houden ons bezig met onder meer quilten, haken, borduren en breien. Een van de dames breit alleen poppenkleertjes voor de babyborn.”

Waar halen jullie de inspiratie vandaan?

“Dat komt vooral van Pinterest en YouTube, maar ook uit tijdschriften. Maar we geven elkaar veel tips.”

Hoeveel tijd besteden jullie aan deze hobby?

“Heel veel tijd, het liefst elk vrij moment in de week.”

Waar kopen jullie de handwerkspullen?

‘’Uit verschillende winkels in omliggende plaatsen, de kringloop, van elkaar of via Quilt verkoopgroepjes op Facebook. In Almelo zijn helaas geen handwerkwinkels meer.”

Hebben jullie nog onafgemaakte werken in de kast liggen?

De dames beginnen allemaal te lachen. ”Er ligt nog genoeg onafgemaakte werken in de kast!’’

Hebben jullie nog andere hobby’s?

“Jazeker! 3D kaarten maken, puzzelen, lezen en/of tuinieren.”

Henny en Lieneke zijn vooral lid om onder de mensen te zijn. Henny: “Het is heel gezellig. Je deelt samen een leuke hobby, terwijl je ondertussen gezellig kletst met elkaar. Je houdt er hele leuke vriendschappen aan over. Ook gaan we een keer per jaar met zijn allen ontbijten in de tuin van Lieneke. Iedereen is welkom bij ons. Leeftijd maakt bij ons niks uit.” De Vrolijke Handwerksters zitten elke woensdag van 8.45 tot 11.45 uur bij Eninver, De Quiltkwebbels zitten om de week op de dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur in de Schöppe.

Afbeelding
Challenge 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 16 uur geleden
Special TV bij RTV Oost!
Geniet van de Special TV Muziekshow op RTV Oost 17 uur geleden
Afbeelding
Almelose Faylinn Pattileamonia is Miss Beauty of Overijssel 2024 20 uur geleden
Afbeelding
Vermaak bij FUN-IE-FIT 3 mrt, 10:19
Afbeelding
Hubert van Mastrigt zet Almelo op de kaart 2 mrt, 10:16
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Eigen foto.
Familieconcert in de Waterstaatskerk 1 mrt, 15:21
Afbeelding
Open dag Trein Hobby Club Almelo 1 mrt, 12:03