Dinsdag 29 november is er van 10.00 tot 12.00 uur een textiel repair café voor kleine textielreparaties in het Noaberhoes.
Dinsdag 29 november is er van 10.00 tot 12.00 uur een textiel repair café voor kleine textielreparaties in het Noaberhoes. Foto:

Repair Café: de ‘benen’ van Sonja doen het weer

Algemeen

De reparateurs van Repair Café Windmolenbroek staan vrijdag 25 november van 12.30 tot 15.30 uur weer paraat om allerhande defecte apparaten te repareren.

Almelo - Bij het vorige café op 11 november werd de kleine scootmobiel van Sonja voorzien van twee nieuwe accu’s, zo meldt siny Smit. “Zij kwam twee weken ervoor met het probleem dat haar scootmobiel niet meer tegen een helling op kon. Haar scootmobiel beschouwt ze als haar benen, dus werd er uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit probleem en wat bleek? De accu’s moesten vervangen worden. Deze werden in overleg besteld en op 11 november geplaatst, zodat zij weer zonder zorgen mobiel kan zijn.’’

Een andere dame kwam met een vastgelopen naaimachine. “De transporteur werd gesmeerd en die deed het weer, maar de machine naaide alleen achteruit. Er was dus meer aan de hand. Meerdere reparateurs bogen zich over deze machine en het probleem werd tenslotte opgelost. De eigenaresse was heel blij. Ze kan nu weer druk aan het werk met het naaien van tasjes en dergelijke. voor de kerstmarkt bij het Noaberhoes op 22 december. Zij is een groot voorstander van recycling en naait tasjes van gebruikte stoffen. De opbrengst gaat naar een goed doel’’, aldus Smit. Voor de tweede keer werd er gewerkt aan een oude radio. Een nieuw onderdeel werd besteld en op 25 november gemonteerd. “Diverse defecte items kregen deze middag een tweede leven, dus... Is er iets stuk? Kom dan vrijdag 25 november naar het Noaberhoes, Gors 2-6.’’

Afbeelding
Eerste punt Heracles buitenshuis 15 uur geleden
Afbeelding
Sven en Manon officieel gezond lopen-specialist 16 uur geleden
Afbeelding
Almelospeld voor Nol Kok 17 uur geleden
Afbeelding
Kaliber komt met korte cursussen 19 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt senioren COSBO op de Koornmarkt 24 sep., 09:40
Afbeelding
Twenterand aan kop bij NK Tegelwippen in Twente 23 sep., 18:51
Afbeelding
Toptalenten verbeteren specialistische zorg in ZGT 23 sep., 11:42
Afbeelding
Een passie voor Eagle Claw Kungfu 22 sep., 15:49