Dinsdag 29 november is er van 10.00 tot 12.00 uur een textiel repair café voor kleine textielreparaties in het Noaberhoes.
Dinsdag 29 november is er van 10.00 tot 12.00 uur een textiel repair café voor kleine textielreparaties in het Noaberhoes. Foto:

Repair Café: de ‘benen’ van Sonja doen het weer

Algemeen

De reparateurs van Repair Café Windmolenbroek staan vrijdag 25 november van 12.30 tot 15.30 uur weer paraat om allerhande defecte apparaten te repareren.

Almelo - Bij het vorige café op 11 november werd de kleine scootmobiel van Sonja voorzien van twee nieuwe accu’s, zo meldt siny Smit. “Zij kwam twee weken ervoor met het probleem dat haar scootmobiel niet meer tegen een helling op kon. Haar scootmobiel beschouwt ze als haar benen, dus werd er uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit probleem en wat bleek? De accu’s moesten vervangen worden. Deze werden in overleg besteld en op 11 november geplaatst, zodat zij weer zonder zorgen mobiel kan zijn.’’

Een andere dame kwam met een vastgelopen naaimachine. “De transporteur werd gesmeerd en die deed het weer, maar de machine naaide alleen achteruit. Er was dus meer aan de hand. Meerdere reparateurs bogen zich over deze machine en het probleem werd tenslotte opgelost. De eigenaresse was heel blij. Ze kan nu weer druk aan het werk met het naaien van tasjes en dergelijke. voor de kerstmarkt bij het Noaberhoes op 22 december. Zij is een groot voorstander van recycling en naait tasjes van gebruikte stoffen. De opbrengst gaat naar een goed doel’’, aldus Smit. Voor de tweede keer werd er gewerkt aan een oude radio. Een nieuw onderdeel werd besteld en op 25 november gemonteerd. “Diverse defecte items kregen deze middag een tweede leven, dus... Is er iets stuk? Kom dan vrijdag 25 november naar het Noaberhoes, Gors 2-6.’’

!
Afbeelding
Column Marleen Vulic: Verwachtingen, verlangens 48 minuten geleden
Afbeelding
‘Klupengel’ uitgereikt aan Obimex 2 uur geleden
Afbeelding
Henri Dijk verduurzaamt vliegtuigen 4 uur geleden
Afbeelding
Almelose vrijwilligers vallen in de prijzen 6 uur geleden
Afbeelding
‘Orange the World’ zeggen de soroptimisten in Almelo 21 uur geleden
Afbeelding
De Gold Stars zijn nog springlevend 22 uur geleden
Afbeelding
Almelo Events: help! 23 uur geleden
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 23 uur geleden