Sneeuw op de Koornmarkt. Duim je dit jaar ook voor sneeuw? Een echt winters Almelo, hoe sfeervol! (Foto: Bas Teeld)
Sneeuw op de Koornmarkt. Duim je dit jaar ook voor sneeuw? Een echt winters Almelo, hoe sfeervol! (Foto: Bas Teeld) Foto: Bas Teeld (archief Almelo Promotie

Voor in de agenda: winterse evenementen!

Algemeen

De tijd is voorbij gevlogen, het jaar zit er alweer bijna op. Gelukkig zitten de laatste weken van het jaar nog vol met heerlijk winterse activiteiten en evenementen. Om te zorgen dat je niets mist en je ze tijdig in je agenda kan noteren, maakten wij alvast een overzicht voor je. 

Almelo - Gelukkig kunnen we allemaal nog steeds genieten van Sinterklaas die in het land is. De komende zaterdagmiddagen tot aan pakjesavond kun je bij Sinterklaas op bezoek in het voormalige pand van de ANWB tussen NIelz en het Huis van Katoen en nu. In een kort overzichtje: Zaterdag 26 november en 3 december van 12:00 tot 17:00 uur. En op Koopzondag 3 december is Sinterklaas ook thuis, van 12.00 tot 16.00 uur. Op woensdagmiddag 30 november om 15.30 uur is Sinterklaas ook nog in de bibliotheek te bezoeken. 

Daarna is het tijd voor Almelo on Ice. De drijvende ijsbaan is op 9 december startklaar om alle ijsliefhebbers in de stad blij te maken! De baan blijft de hele maand december en de gehele kerstvakantie liggen, Heb je zelf geen schaatsen, dan is dat geen probleem, schaatsen zijn ook te huur. De ijsbaan wordt gezellig aangekleed, iets dat vorig jaar tijdens coronalockdown helaas niet mogelijk was. Daarom des te leuker dat er dit jaar goed wordt uitgepakt! Mocht je geen ijsliefhebber zijn dan is er nog genoeg te doen: Op 11 december vindt er weer een Doelenkerstmarkt plaats! In de Dickensiaanse sfeer van het Groot Gravenkwartier is het prachtig kerstwinkelen, al genietend van de optredens van verschillende artiesten en natuurlijk word er ook aan de inwendige mens gedacht.  

Voor de volledige agenda kijk je op www.uitinalmelo.nl/uitagenda, daar vind je de data van verschillende winterse evenementen zoals het kerstkorenfestival, de kerstconcerten van de verschillende Almelose koren en de Popquiz XL helemaal aan het einde van het jaar (Schrijf je nog snel in!). Maar ook de Disneyparade en het Zwanenmeer in het Theaterhotel zijn er te vinden. Dat wordt toch nog een warme winter!

!
Afbeelding
Column Marleen Vulic: Verwachtingen, verlangens 1 uur geleden
Afbeelding
‘Klupengel’ uitgereikt aan Obimex 3 uur geleden
Afbeelding
Henri Dijk verduurzaamt vliegtuigen 5 uur geleden
Afbeelding
Almelose vrijwilligers vallen in de prijzen 7 uur geleden
Afbeelding
‘Orange the World’ zeggen de soroptimisten in Almelo 22 uur geleden
Afbeelding
De Gold Stars zijn nog springlevend 23 uur geleden
Afbeelding
Almelo Events: help! gisteren
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo gisteren