Tom Oude Avenhuis met zijn prijs.
Tom Oude Avenhuis met zijn prijs.

Tom Oude Avenhuis ‘beste financieel planner’

Algemeen

“Super bijzonder!”, zo typeert Tom Oude Avenhuis het winnen van de verkiezing ‘Financieel Planner van het Jaar 2023’. Hij verheugt zich erop een jaar lang ambassadeur te mogen zijn van de beroepsgroep Certified Financial Planners.

Almelo - Tijdens een online live-uitzending werd Tom Oude Avenhuis uitgeroepen tot Financieel Planner van het Jaar 2023. “Het was een bijzondere middag, in het fraaie gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. En dat dit de uitkomst was, maakt het helemaal mooi’’, zegt Oude Avenhuis. “Het besef daalt langzaam in. Het is zo bijzonder dat je door zowel stemmen van je CFP-collega’s als door het oordeel van een vakjury wordt gekozen tot ‘Financieel Planner van het Jaar’. Dat maakt me trots en tegelijkertijd ook nederig. Echt heel leuk.’’

Oude Avenhuis heeft het gehele verkiezingstraject als heel waardevol ervaren. “Dat zou ik ook zeggen als ik niet had gewonnen. In de praktijk werk ik best veel alleen. Tijdens zo’n verkiezing krijg je feedback, zie je jezelf terug op video, enzovoort. Dat alles draagt enorm bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat kan ik echt elke CFP’er aanraden.”

Hij schat in zeker 40 tot 60 uur te hebben gestoken in het verkiezingstraject, dat onder meer bestond uit een klantinventarisatiegesprek, de uitwerking van een financieel plan en de uitleg daarvan aan een fictieve klant. “Dat is het dubbel en dwars waard geweest.”

Oude Avenhuis hoopt dat de eretitel ‘Financieel Planner van het Jaar 2023’ een groeiversnelling voor zijn onderneming Holofin oplevert. Hij startte zijn eigen lifestyle financial planningskantoor in de zomer van 2021. Hij werd toen opnieuw lid van de vereniging FFP. “Ik was al eens eerder gecertificeerd financieel planner, tussen 2007 en 2011. Daarna heb ik een sabbatical genomen en ben ik een tijdje uit de branche weggeweest.”
Hij keerde uiteindelijk weer terug bij zijn oude werkgever in Almelo (LTB Wensink Pensioenconsultants) en startte in juli 2021 dus met zijn eigen bedrijf Holofin.

Tom Oude Avenhuis is komend jaar de ambassadeur van alle Certified Financial Planners in Nederland. “Van Paulien Koopman, de vorige winnaar, begreep ik dat er veel leuke dingen op je afkomen, als Financieel Planner van het Jaar. Ik ben benieuwd.”

Wat hij in elk geval naar voren wil brengen, is dat financiële planning om veel meer gaat dan alleen geld. “Ik kan niet over geld praten, als ik iemand niet ken, als ik niet weet wat die persoon met geld doet, laat staan zeggen wat iemand ermee moet doen als ik iemand niet écht ken. Een goed plan kun je in mijn beleving pas maken als je weet wat voor iemand echt belangrijk is. Het gaat er niet alleen om dat je fiscaal zo optimaal mogelijk met geld omgaat. Dat kan hooguit helpen om iets meer over te houden. Maar het gaat erom dat je geld optimaal inzet om je wensen en doelen te bereiken. Een financieel planner is er om mensen te helpen met het leven van het mooiste leven vanuit financiële rust. Dat is de essentie.’’

Afbeelding
No Songs for Old Men live in Katoen en Nu 6 uur geleden
Afbeelding
Schellevissen geven kerstconcert in Grote Kerk 9 uur geleden
Afbeelding
Teenage Party bij Studio 15 met Joyliana als headliner 7 dec., 15:46
Afbeelding
Voetenbord met tv-lift bij totaalBED 7 dec., 13:22
Afbeelding
Jubilerend Almelonia's opzoek naar aanwas 7 dec., 09:26
Afbeelding
Kerstmarkt en andere activiteiten in Noaberhoes 6 dec., 13:25
Afbeelding
Van Dal mannenmode: gezellig en altijd eerlijk 6 dec., 10:28
Afbeelding
Volop kerstsfeer met Winters Almelo 6 dec., 09:27