Foto:
aangeboden door thebagstore.nl

De leukste indoor activiteiten in Twente

De bladeren worden alweer een beetje bruin, het zonnetje verstopt zich achter eindeloze grijze bewolking en de paraplu maakt weer overuren. Het is wel duidelijk; de meteorologische herfst is begonnen. Maar dat we door het herfstige weer gedwongen worden ons meer binnenshuis en onder dak te vermaken, betekent niet dat we ons hoeven te vervelen. Ook in het najaar zijn er genoeg leuke dingen te doen, als je de deur uit wilt. Lees hieronder hoe jij je deze herfst, coronaproof uiteraard, kunt vermaken in Twente.

Voor de (kleine) uitvinder en wetenschapper

Een museum saai voor kinderen? Welnee! Laat de schooltas maar lekker thuis, want bij de Museumfabriek in Enschede leer je van alles en nog wat over de geschiedenis van Twente en krijg je een kijkje in de toekomst. En je hoeft er geen boeken voor open te slaan, want je mag lekker zelf de handen uit de mouwen steken. In de Makerspace voel je je net een echte uitvinder wanneer jij je eigen robotje maakt, of een exoskelet van een reusachtig dier in elkaar zet. Dit veelzijdige museum heeft sowieso veel kanten, zo sta je het ene moment nog naar een gigantische mammoet te staren en gebruik je daarna zelf hypermoderne gereedschappen in een leuke workshop. Reik naar de sterren op het dak van het museum waar je een blik kunt werpen in het heelal. Bij de Museumfabriek is ontzettend veel te beleven, zowel voor kinderen als volwassenen. 

Kringloop hoppen

Terwijl het vroeger nog een beetje gezien werd als armoedig of zelfs gênant wanneer je bij de kringloop inkopen deed, tegenwoordig is het shoppen bij een kringloop juist enorm populair! Helemaal in coronatijden toen veel winkels de deuren sloten, trokken mensen de kringloopwinkels in. Het allerleukste is het, wanneer je er een echt ‘dagje’ van maakt, waarbij je van de ene naar de andere kringloopwinkel gaat. Op zoek naar dat ene pareltje natuurlijk! Of dat nou gaat om een antiek meubelstuk dat jij zelf gaat opknappen of die vintage zebra tas waarmee je de show zal stelen op je werk; wanneer je iets koopt bij de kringloop heb je vaak een uniek item in handen. En dat vinden veel mensen toch heel leuk. Ook in Twente valt er genoeg te ‘hoppen’. Zo kun je in Hengelo terecht bij Het Goed, dan kun je door naar de kringloopwinkel in Rijssen en van daaruit maak je de cirkel rond met een bezoekje aan Kringloop Almelo XL. 

Kunstzinnig theater

Op drie verschillende locaties in Enschede brengt Concordia kunst onder de aandacht, voor jong en oud. Aan de oude markt in Enschede vind je het eigenzinnige theater Concordia waar je terecht kunt voor bijzondere films en veelzijdig theater. Deze week draait bijvoorbeeld de film van Almeloër Herman Finkers; De beentjes van Sint-Hildegard. Aan de Langestraat heeft Concordia expositieruimtes waar doorlopende exposities te zien zijn van allerlei soorten kunstdisciplines van (inter)nationale kunstenaars. Maar het allerleukste is misschien nog wel het Vestzaktheater aan de Walstraat. Doordat het een klein theater is (65 stoelen, die nu ook nog niet eens allemaal gevuld zijn) voelt het bijna als een privétheater met een intieme huiskamersfeer. Wees de eerste om de leukste shows te ontdekken want op het programma staan regelmatig leuke ‘try-outs’.

Check voor vertrek altijd even de website van je gewenste bestemming om de coronamaatregelen te controleren en zo teleurstellingen te voorkomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden