<p>Iris Langeveld uit Almelo maakt in indruk in Bilthoven bij SCHC. (Foto: Petra Kroeze)</p>

Iris Langeveld uit Almelo maakt in indruk in Bilthoven bij SCHC. (Foto: Petra Kroeze)

(

Foto:

)

Iris Langejans maakt indruk bij SCHC

Het gaat sportief gezien goed bij hockeyclub SCHC te Bilthoven. De dames spelen al jarenlang om het landskampioenschap. Dit seizoen maakt een aantal jeugdspeelsters hun debuut in het eerste. Waaronder ook Iris Langejans uit Almelo.

Almelo - Komend seizoen sluiten twee dames uit de jeugd aan bij het eerste elftal van SCHS-trainer Lucas Judge. Iris Langejans en Charlotte Veldhuis hebben dit jaar het mooie nieuws ontvangen dat zij van Judge de kans krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen.
Voor Langejans, die nog maar een jaar bij SCHC speelde, heel goed nieuws: "Het corona-virus zorgde ervoor dat ik toch best zenuwachtig was'', vertelt de Almelose. "Ik kon afgelopen jaar bij meisjes A namelijk niet goed laten zien wat ik in mijn mars had. Gelukkig heeft Lucas een keer bij onze trainingen gekeken en ons toen uitgenodigd om eens bij het eerste mee te trainen. Die kans hebben wij natuurlijk met beide handen aangepakt."

Internationals

Beide speelsters werden geselecteerd voor het eerste team. Zodoende mochten beide speelsters veel minuten maken in de zes oefenwedstrijden die SCHC de afgelopen weken speelde. "De groep is echt leuk en ik merk dat ik dus ook veel leer'', zegt Langejans. "Dat ik nu al mag meetrainen met de vele internationals en misschien wel met het beste team van Nederland vind ik heel mooi."

De hockeyster uit Almelo ging in de jeugd via MHC Almelo naar Deventer en daarna twee jaar naar school in Zwolle, het CSE. "Daar kon ik elke ochtend mijn hockey skills verbeteren. Uiteindelijk ben ik pas in de A-jeugd bij een 'topclub' gekomen.''

Langejans is nog geen bekende naam in hockeyend Nederland, vindt 'kenner' Petra Kroeze. "De jonge speelster mocht voor Oost-Nederland laten zien wat zij in haar mars had. Daarentegen heeft zij de Nationale jeugdselecties nog niet gehaald. Met de aansluiting bij dames 1 van SCHC lijkt dit meteen ook een moment te zijn dat zij later dit jaar wordt uitgezonden richting de selectie van Oranje -19.''

Volgens Iris Langejans heeft trainer Lucas veel vertrouwen in de eigen jeugd. "Hij wil graag speelsters een kans geven. Ik heb met hem afgesproken dat ik lekker ga meetrainen. Samen met Elzemiek Zandee, Charlotte Veldhuis en Mariette Boot zit ik in een soort 'stagegroep'. De trainersstaf bepaalt per week welke speelster van deze groep op zondag aansluit. Mocht ik dan niet mee hoeven te doen, geen probleem, dan mag ik de desbetreffende zondag gewoon bij Dames 2 meespelen'', aldus de vleugelverdedigster.

'stagegroep'

'in zwolle kon ik elke ochtend mijn skills verbeteren'

van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden