<p>Almelo Sociaal is een stichting met vrijwilligers die gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.</p>

Almelo Sociaal is een stichting met vrijwilligers die gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.

(

Foto:

)

Wijs ook de weg om ‘kastje & muur’

Door Marga


Jarenlang werkte ik 27 uur per week. Tot ik een hernia kreeg en in de ziektewet belandde. Mijn leven veranderde compleet. Zo ontdekte ik ook die vreselijke kastjes en muren waar je tegenaan loopt. Dat moest anders, vond ik. En daar help ik nu aan mee.

Een hernia, lang in de ziektewet, wél nieuw werk vinden en dan toch weer die gezondheidsklachten krijgen. Dat is mijn geschiedenis. Uiteindelijke kwam het nare bericht: ‘U hebt een versleten nek en wordt afgekeurd.’

Shock en foute formulieren

Zo kwam het dat ik ineens bij het UWV en de gemeente liep voor bijstand. En ontdekte hoe ingewikkeld de overheid in elkaar steekt. Pfff...en ik zat nog midden in de verwerking Een fout ingevuld formulier maakte alles nóg ingewikkelder. Wanhopiger werd ik ervan.

Pleisters plakken of wonden voorkomen

Gelukkig was ik mijn hart voor de wereld nog niet kwijt. Ondanks dat ik afgekeurd was, wilde ik iets doen voor anderen. Zo ging ik naar een middag van de gemeente over armoedebeleid. Ik vertelde dat er vaak wel hulp is als je tijdelijk problemen hebt, maar niet als je langdurig op de grens van armoede zit. Er zijn wel pleisters om de wonden te plakken, maar geen middelen om wonden te voorkomen.

Help jij ook graag?

Iemand van Almelo Sociaal vroeg daar of ik als vrijwilliger mensen uit de armoede wilde helpen houden; deze stichting doet dat helemaal gratis. Nu wijs ik met plezier mensen de weg om kastjes en muren heen. Ook wat voor jou? Word dan mijn collega. Kijk op:

almelosociaal.nl/vacatures

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden