<p>Dit werk van Sanne van Tongeren heet Tarantula.</p>

Dit werk van Sanne van Tongeren heet Tarantula.

(Foto: )

'Deze kunstenaars zijn vakmensen'

In Kunsthal Hof 88 is van zondag 13 september tot en met 1 november de nieuwe tentoonstelling ‘Het zichtbare verbeeld’, met werken van Sanne van Tongeren en Piet van de Hoef, te bewonderen.

Almelo - Prof. dr. Paul van Tongeren, emeritus hoogleraar ethiek, verricht de officieuze opening met een inleiding over de tentoongestelde werken. Deze is vanaf 13 september online via de site en de QR-code te bekijken en te beluisteren.
“De titel voor deze tentoonstelling is heel bewust en in nauw overleg met de kunstenaars gekozen”, vertelt coördinator Kees Heemskerk. “Deze kunstenaars zijn echte vakmensen. Zij schoolden zich beiden in de artistieke vaardigheden om wat zij zien vakkundig te vertalen naar een schilderij of een ruimtelijk werk. Het is mooi om te zien hoe deze kunstenaars met respect voor tradities blijven werken vanuit beeldend vakmanschap en met de zichtbare werkelijkheid als inspiratiebron.”
Na haar studie aan The Florence Academy of Art bleef Sanne van Tongeren er in 2012 werken als docent. Haar kennis en inzichten deelt ze nu aan haar eigen academie Figura in Amsterdam. In de verstilde beweging van haar mensfiguren toont Sanne van Tongeren zowel een klassieke als een poëtische inslag.
Zijn aanmelding voor De Klassieke Academie in Groningen was vijftien jaar geleden een heel bewuste keuze voor Piet van de Hoef (1949). Na het beëindigen van zijn huisartsenpraktijk in Almelo in 2005 richt hij zich volledig op schilderen. Voor hem is ambachtelijke vaardigheid de basis om de alledaagse werkelijkheid te verbeelden. Het plezier hiervan is zichtbaar in zijn werk.
In Kunsthal Hof 88 worden toonaangevende tentoonstellingen gehouden met werk van internationale, landelijke en regionale kunstenaars. Er is een samenwerking met Museum De Fundatie. Een keer per jaar toont Kunsthal Hof 88 prominent werk uit dit museum. Stichting Indigo bestaat uit vrijwilligers en is afhankelijk van donaties. Belangrijkste drijfveer voor de organisatie is dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De openingstijden van de nieuwe tentoonstelling ‘Het zichtbare verbeeld’ met werken van Sanne van Tongeren en Piet van de Hoef zijn elke middag van 13.30 tot 17.00 uur (maandag gesloten).
De toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Kunsthal Hof 88 ligt aan de Elisabethhof 6.

Meer informatie

met werken van Sanne van Tongeren en
Piet van de Hoef

door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden