Straatheater 't Rabat gaat vooralsnog door. (Foto: Almelo Events)
Straatheater 't Rabat gaat vooralsnog door. (Foto: Almelo Events) (Foto: )

Groen licht straattheater 't Rabat

Ondanks alle maatregelen rondom het coronavirus is het Almelo Events toch gelukt om op zaterdag 12 september een deel van het jaarlijkse programma Almelo op ’t Rabat te realiseren. Met name het onderdeel Internationaal Straattheater van Almelo op ’t Rabat wordt dan tot uitvoering gebracht. Wel met Nederlandse groepen.

Almelo - Omdat er in het kader van de vergunningverstrekking veel regels gelden ter bescherming van de toeschouwers en de artiesten heeft Almelo Events gekozen om dit jaar uitsluitend mobiele straattheateracts uit Nederland te contracteren. "Een steuntje in de rug aan Nederlandse theatergroepen, die het op dit moment vanwege Covid 19 erg moeilijk hebben'', aldus Jos Tornij van Almelo Events.

Almelo Events vraagt alle medewerking van het publiek om de afstand van 1,5 meter in acht te nemen en doorgang te verlenen aan deze lopende acts. "De anderhalve meter geldt voor zowel de afstand naar de artiesten toe, als ook onderling, behalve als men uit één gezin komt'', stelt Tornij.

Op zaterdag 12 september komen er vier theatergroepen naar Almelo. Het centrum en de weekmarkt zijn verdeeld in vier zones. Afwisselend komen de theatergroepen in één van deze zones hun optreden verzorgen.

De eerste groep is F.I.S.H. Tornij: "Het gaar hierbij om reuzenvissen, die met een grote dosis fantasie aangedreven worden door tandwielen, kettingen en raderwerken. Half vis, hals machine, zoals Jules Verne het destijds had kunnen beschrijven.'' De tweede groep is Scubabianchi. "Een autobianchi omgetoverd tot rijdend aquarium gevuld met goudvissen en een man, die niet te vertrouwen is. Scubabianchi speelt met het publiek, verrast en schept verwondering'', weet Tornij.

Radio Mano Sport is de derde groep van het programma. Tornij: "Theatergroep Kartje Kilo brengt Radio Mano Sport in de ether, live en rechtstreeks! Martial en Noël zien in elke publieke beweging genoeg aanleiding om tot live sportverslaggeving over te gaan. De krakende vinylplaten, jingles en zélfs de reclameboodschappen maken het live radioprogramma helemaal compleet. Radio Mano Sport wordt doorlopend gebracht op plaatsen waar veel volk langs komt.''

De vierde groep is Monstars. "Twee tot vier totaal geflipte trollen met kromme poten springen en dansen rond op zoek naar plezier. Op hun springstelten springen zij maar liefst twee meter hoog! Hun fluor-haar wordt door iedereen gezien en je wordt spontaan vrolijk als deze knotsgekke figuren passeren. Energiek, grappig en spectaculair'', aldus Tornij.

Het Straattheater is van 12.00 tot 17.00 uur.

De vier zones zijn: Zone 1 Oranjestraat – Boddenstraat – Grotestraat Noord tot aan de afslag Hagengracht, Zone 2: Koornmarkt – Citypromenade – Grotestraat Noord, Zone 3: Amaliaplein – Grotestraat Zuid – Koornmarkt en Zone 4: Marktplein – Corridor – De Galerij – Koornmarkt.

van de redactie

doorgaan is wel afhankelijk van ontwikkelingen rond corona

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden