Sint Joseph gaat verhuizen naar de Twentelaan. (Foto: Sint Joesph)
Sint Joseph gaat verhuizen naar de Twentelaan. (Foto: Sint Joesph) (Foto: )

Sint Joseph gaat verhuizen

Woningstichting Sint Joseph Begin heeft besloten begin volgend jaar te verhuizen naar een pand aan de Twentelaan. Een verhuizing is goedkoper dan een verbouwing van het huidige pand aan de Heetveldsweg, zo is er berekend.

Almelo - Het nieuwe onderkomen van woningstichting Sint Joseph wordt begin 2021 gevestigd aan de Twentelaan 5. "Om het huidige kantoorpand aan de Heetveldsweg aan te passen aan de actuele ARBO-voorschriften is een grote investering nodig. Een investering die Sint Joseph niet wil doen. Het geld investeert Sint Joseph liever in de woningen. Geen verbouwing dus, maar een verhuizing. Verhuizen is, kostentechnisch gezien, voor de corporatie een betere oplossing. Met als bijkomend voordeel dat de corporatie naar een pand gaat waar alle afdelingen onder één dak gehuisvest worden. Dat was namelijk een wens van directeur-bestuurder Claudia Beumer'', zo meldt Sint Joseph.

Samen onder één dak is goed voor een efficiënte samenwerking en de bedrijfscultuur, aldus de woningstichting. "Op dit moment maakt Sint Joseph gebruik van twee naast elkaar gelegen panden. Het merendeel van de medewerkers is gehuisvest in het hoofdkantoor aan de Heetveldsweg 1a en de afdeling Vastgoed bevindt zich aan de Heetveldsweg 1.''

Het bleek lastig om een geschikt en betaalbaar pand te vinden. Na bezichtiging van meerdere locaties werd duidelijk dat de voormalige ‘Eshuis-locatie’ aan de Twentelaan 5 op het bedrijvenpark Twentepoort het best passend is. De dienstverlening blijft Sint Joseph vanaf die locatie gewoon bieden. "Huurders kunnen aan de Twentelaan terecht voor vragen, gesprekken, sleutelinlevering en meer. De locatie biedt voldoende parkeergelegenheid en is met de auto en fiets goed bereikbaar. Huisbezoeken, contractondertekeningen in de woningen en afspraken op locaties zorgen er verder voor dat er eenvoudig contact is met huurders. Op de website www.stja.nl kunnen huurders 24 uur per dag hun gegevens inzien via het klantportaal (Mijn Sint Joseph) en informatie vinden.'' Sint Joseph huurt het nieuwe pand.

Kantoorpanden Heetveldsweg gaan in de verkoop

van de redactie

Om de dienstverlening in de wijken en online waar nodig uit te breiden vraagt de corporatie advies van haar huurders en samenwerkingspartners. De wijkbeheerders zijn én blijven actief in de wijken aanwezig en maken hun rondes door de straten en complexen. Voor de verhuurder is het belangrijk om zichtbaar aanwezig te blijven zodat huurders makkelijk met vragen of problemen bij hen terechtkunnen. De kantoorpanden aan de Heetveldsweg gaat de woningstichting verkopen.

Zichtbaar in de wijken

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden