Kijk eens wat een gigantische vis. Bas Lantink van Raven Hengelsport weet waar je die kunt vangen.
Kijk eens wat een gigantische vis. Bas Lantink van Raven Hengelsport weet waar je die kunt vangen. (Foto: )

'Allemaal passie voor hengelsport'

Woonboulevard Almelo is volop in ontwikkeling om zich te transformeren tot Lifestyle Boulevard. Deze week gaan we op bezoek bij Raven Hengelsport.

Almelo - Soms kan werk ook je hobby zijn. Bas Lantink van Raven Hengelsport is in zijn vrije tijd eigenlijk ook aan het werk want dat krijg je als je in een prachtige hengelsportzaak werkt, tezamen met mede hengelsportliefhebbers.

“Van kinds af aan ben ik al een fanatieke visser. Toen ik een klein jongetje was, ging ik al met mijn vader mee vissen. En nu werk ik alweer vanaf 2009 bij Raven in Almelo en sinds april 2018 ben ik werkzaam als bedrijfsleider.''

De echte hengelsporters weten de mega-hengelsportwinkel goed te vinden. ''En onderling is de sfeer ook erg goed want wij delen allemaal de grote passie voor de hengelsport. Uiteraard komt daar ook de nodige competitie bij kijken. Als wij niet in de zaak zijn, zitten wij uiteraard vaak langs de waterkant.''

Bas' mooiste vangst ooit is een meerval van iets meer dan 1.70 meter. ''Deze heb ik gevangen op de Ebro in Spanje. Vroeger ging ik een aantal keer per jaar naar Frankrijk om te vissen op karpers. Ook ben ik onder meer naar Spanje gegaan om daar te vissen op meerval. Maar nu houden wij, vanuit Raven Hengelsport en in samenwerking met visreis.nl, elk jaar de Raven Noorwegen Cup. Dit is een gezellige groepsreis onder begeleiding van medewerkers van Raven en Visreis.nl. Tijdens deze reis gaan wij naar de bekende locatie Zanzibar Inn in Lauvsnes in midden-Noorwegen. Natuurlijk zit hier een soort van competitie aan vast.”

Op de vraag of hier ook dames aan meedoen, valt Bas even stil. “Nooit zo veel. Ik denk dat veel vrouwen het vies vinden. Je vist bijvoorbeeld met maden. Dit geldt uiteraard niet alleen voor vrouwen, heel veel mannen kunnen zich hier ook in vinden. Maar wij gaan heel respectvol met de vangst om en zetten de vissen uiteraard ook weer terug. Ook hebben wij voor elke leeftijd wat wils. Voor de jongste hengelsporters hebben wij leuke visbenodigdheden. Ik zou zeggen, kom langs en neem een kijkje in onze winkel.”

Op de vraag of Bas nog een tip heeft waar je rondom Almelo geweldige karpers of een grote snoek kunt vangen, zegt hij: “In bijna elk water zit vis. Ga op verkenning en vraag andere vissers aan de waterkant hoe de vangsten zijn.''

De toptip van Bas: ''Niet opgeven maar blijven proberen. Veel vissen en ervaring opdoen is de beste tip die ik kan geven.”

'Niet opgeven maar blijven proberen'

Bas Lantink:
'Van kinds af aan ben ik al een fanatieke visser'

door Juliette Vrijhoeven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden