Afbeelding
Foto: Marieke Kranenburg

Serie van 5 verschillende kaartweefsels

zaterdag 19 oktober 2024 10:30 tot 15:30

Hou je van weven, maar heb je geen weefgetouw dat je simpel overal mee naar toe kunt nemen? Dan is kaartweven waarschijnlijk ideaal voor je. Je kunt dit overal doen, zonder dat je veel hoeft mee te slepen. 

In deze lessenserie kaartweven neemt Marieke Kranenburg je mee in de vele mogelijkheden die het kaartweven kent. In 5 keer maak je kennis met uiteenlopende technieken. Je kijkt naar de verschillende structuren die je met kaartweven kunt maken, door te spelen met de manier van het draaien van de kaarten, maar ook door verschillende soorten kaarten te gebruiken.

De lessenserie start met de meer traditionele vorm van kaartweven. De tweede les is een heel andere techniek om nog wat meer feeling te krijgen voor het draaien van de kaarten. De derde en vierde les werk je met twee kleuren in een kaart, maar krijg je twee keer een heel andere structuur. In de laatste les staat een redelijke unieke manier van weven centraal, waarbij je met twee draden per kaart werkt en met halve slagen.

Aanmelden kan op de website van Weeffanaat https://weeffanaat.nl/wf/product/kaartweven-marieke-kranenburg-v-a-19-okt-25/

Tot en met 31 juli kan je je inschrijven voor de gehele reeks kaartweefcursussen. Indien er na 31 juli nog open plaatsen zijn worden de 5 cursussen uit deze reeks als afzonderlijke cursussen aangeboden.

Docent: Marieke Kranenburg

Datum en tijden: 19 oktober, 23 november, 4 januari, 15 februari, 28 maart steeds van 10.30 tot 15.30uur

Locatie: Bibliotheek AlmeloAanmelden voor: 19 september 2024

Maximaal aantal deelnemers: 8

Er is geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan deze reeks kaartweefcursussen.

Meenemen en voorbereiden: Na inschrijving kan je de informatie hierover downloaden.

Bij de prijs inbegrepen is koffie/thee.