Afbeelding

Hospice Leendert Vriel Almelo houdt een open huis

Zorg

Hospice Leendert Vriel Almelo houdt op vrijdag 19 april een open huis. Ook Leendert Vriel Almelo e.o is aanwezig om bezoekers te informeren over de mogelijkheden van de inzet van waakvrijwilligers, wanneer iemand thuis wil sterven.

ALMELO - Aan de Brouwerijstraat 1 in Almelo (de Koppel) heeft Hospice Leendert Vriel Almelo een viertal appartementen als hospice-kamer ingericht. Verder is er een gezamenlijke huiskamer, waar altijd vrijwilligers zijn en de koffie klaar is. Wilt u de huiselijke sfeer eens een keertje komen proeven? “Wilt u informatie omdat u wellicht in de toekomst onze zorg nodig heeft? Of wilt u werken als vrijwilliger in het hospice of als thuiswaker? Dan bent u van harte welkom. Geheel vrijblijvend en de koffie staat klaar”, aldus een woordvoerder.

Iemand kan in het hospice komen wonen wanneer de levensverwachting korter is geworden dan drie maanden. Als het thuis om de een of andere reden niet meer gaat, is het hospice een comfortabele plek voor de laatste levensfase. De bewoner in het hospice heeft in principe zelf de regie over hoe hij/zij deze laatste fase wil doorbrengen. Daarbij is er ook alle ruimte voor de mantelzorgers om aanwezig te zijn. De eigen huisarts blijft in de meeste gevallen betrokken. De professionele zorg is 24/7 aanwezig.

Als het thuis wel gaat, maar enige ondersteuning fijn is, zijn er thuiswakers die ‘s nachts (of overdag) kunnen komen waken, waardoor de mantelzorger even rust krijgt. De ervaren (en geschoolde) vrijwilligers zorgen voor de nodige aandacht en steun voor u en vooral ook voor uw mantelzorgers.

Het open huis bij Hospice Leendert Vriel Almelo is er voor alle belangstellenden. Ook voor degenen, die interesse heeft om vrijwilliger te worden of als professional in de zorg werkt. Vrijdag 19 april is de mogelijkheid om te komen kijken. Tussen 15.00 uur en 18.00 uur is iedereen welkom, aanmelden is niet nodig. In de hal bij de hoofdingang van de Koppel worden bezoekers opgevangen door de vrijwilligers. Zij zullen kleine groepjes rondleiden, informatie geven en vragen beantwoorden. Bovendien is er een informatietafel van Leendert Vriel Almelo e.o. om iedereen te informeren over de mogelijkheden van de inzet van vrijwilligers aan huis. De coördinatoren zullen ook aanwezig zijn.

Brian de Keersmaecker in actie tegen PEC Zwolle. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles gaat onderuit op bezoek bij PEC Zwolle 7 uur geleden
Afbeelding
Oranjestraat op de NPO 8 uur geleden
Lucas Hamming speelt Judas in Jesus Christ Superstar.
'Jesus Christ Superstar is écht topsport' 17 uur geleden
Afbeelding
Op 'safari' met kinderen 27 apr, 12:13
Een OpStap excursie naar De Doorbraak. (Foto: Clifton Buitink)
OpStap excursie naar de Doorbraak 27 apr, 08:25
Afbeelding
Een rondreis langs de westkust van Amerika: van Seattle tot San Diego 26 apr, 16:43
Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 26 apr, 14:22
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 26 apr, 12:15