Afbeelding

Postcode Loterij komt met mooie prijzen

Human Interest

Inwoners met de postcode 7608 GS hebben samen 275.000 euro gewonnen bij de Postcode Loterij.

Almelo - Goed nieuws was er voor negen deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 7608 GS (straat: Borg Allersma). Op die postcode is namelijk de Postcode Straatprijs van 25.000 euro per lot gevallen.
Onder de winnaars van deze Straatprijs is tevens een auto verloot. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste de gelukkige winnaars met de cheques.

De lucht is blauw, het zonnetje schijnt en de straat kleurt rood, want Gaston en het team van de Postcode Loterij rijden Almelo binnen, aldus het persbericht van de Postcode Loterij. De nieuwsgierige buurtbewoners hebben zich verzameld op het grasveldje in de straat, waar ook een knalrode BMW pronkt. Op het teken van Gaston maken de winnaars van de Straatprijs de gouden enveloppen open.

Eugenie is één van de gelukkige winnaars. Zij en haar man spelen mee met twee loten en winnen 50.000 euro. De winnares werkt in de thuiszorg en heeft beloofd gebak te trakteren op werk: “Dat zit er nu wel in’’, zegt ze blij. “Met dit geld kunnen we een nieuwe auto gaan kopen!” Als haar man thuiskomt uit zijn werk is ook hij dolenthousiast. Ze geloven hun ogen en oren niet: “We laten het nog even op ons inwerken, ik geloof het nog niet echt’’, zeggen ze met een glimlach op hun gezicht.

Buurvrouw Marieke speelt mee met een lot en wint 25.000 euro. Ze weet al wat ze met het geld gaat doen. “Ik neem mijn dochters mee naar Zuid-Afrika. Je hebt mooie dromen maar verwacht niet dat je wint. De meiden vroegen al ‘Maar mama, gaan we dan echt?’ En nu kunnen we de Tafelberg en de Big Five gaan zien. Wat een dag!”

Tom wint naast 50.000 euro ook een gloednieuwe auto. “Mijn vrouw is al naar binnen, die is meteen begonnen met shoppen volgens mij”, grapt de kersverse winnaar. “We verbouwen de woonkamer, die komt wel af zo! En verder gaan we het rustig op ons in laten werken.”

Dankzij de deelnemers kunnen 146 organisaties elk jaar opnieuw rekenen op financiële steun van de Postcode Loterij. Eén van die goede doelen is EpilepsieNL. Deze organisatie zet zich in om om het leven voor mensen met Epilepsie beter te maken. (Foto: Jurgen Jacob Lodder)

Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 18 uur geleden
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 22 uur geleden
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01
Eentje van Heracles tegen zes van Excelsior. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles is nog steeds niet veilig 13 mei, 14:33