Het Almelose Roggekamp/Peitsch Fonds heeft onder meer voor de fietsvierdaagse de portemonnee getrokken.
Het Almelose Roggekamp/Peitsch Fonds heeft onder meer voor de fietsvierdaagse de portemonnee getrokken.

Almelose Roggekamp/Peitsch Fonds keert portemonnee om

Algemeen

ALMELO - Het Almelose Roggekamp/Peitsch Fonds heeft in minder dan een half jaar 30.000 euro toegezegd aan aanvragers die plannen hebben voor Almelose kinderen en jongeren. Het RPF roept initiatiefnemers op om ook een aanvraag in te dienen.

Het RPF is een lokaal fonds dat projecten financieel steunt waar kinderen en jongeren in Almelo van profiteren. Dat kan van alles zijn: van speeltuintoestellen, spelmaterialen en games tot grote evenementen.

Doorgaans komen tussen de twintig en dertig aanvragen per jaar binnen. Dat aantal stagneerde in 2020 door de coronacrisis. Veel activiteiten werden afgeblazen of vooruitgeschoven zoals alle evenementen van de stichting Almelo Events en het Pleinconcert. In de winter van 2020 schonk het RPF wel 5.000 euro aan de stichting Nomen Nescio. Ook keerde RPF 2.560 euro uit aan de Voedselbank Almelo. Die was daarmee in de gelegenheid om wat extra’s in de voedselpakketten voor gezinnen met kinderen te stoppen.

In 2020 nam het aantal aanvragen flink af, maar in de eerste maanden van dit jaar zag het fonds het toch weer een voorzichtige toename. Onder de indieners waren ook de organisatoren van twee nieuwe initiatieven: het Textielfestival en Schitterend Almelo. Het RPF helpt hen met bijdragen van respectievelijk 2.0000 en 5.000 euro. Het grootste bedrag werd vorige week toegekend aan de stichting Almelo Events. Die programmeert heel voor dit jaar weer het grootse publieksevenementen als de Fietsvierdaagse, Almelo op ’t rabat, Winters Almelo, de Sinterklaasintocht, de kinderrommelmarkt, het kunstevent WAK en het Havenfestival. Het Roggekamp/Peitsch Fonds wil daar 9.500 euro aan bijdragen.

De kinderen in het AZC van Almelo krijgen in de tweede helft van dit jaar weer theatervoorstellingen van het Wolkentheater. Het Roggekamp Peitsch Fonds trekt daar 2.500 euro voor uit. Het Huis van Katoen en nu kan rekenen op een bijdrage van 1.100 euro voor zijn Kinderateliers, de tennisvereniging van Aadorp ontvangt 1.000 euro voor de jeugdclinics die in maart werden gehouden en stichting de Klup Twente kan dankzij een schenking van 850 euro voor het gamecentrum Fun-ie-Fit de nieuwste games aanschaffen. Die worden onder meer ingezet in de schoolvakanties voor de kinderen van de basisscholen, voor de BSO en bij de reguliere activiteiten van De Klup Twente.

Hoewel het bedrag van bijna 30.000 euro aan bijdragen fors is, hoopt het Roggekamp Peitsch Fonds in de komende maanden nog het veelvoud te kunnen toezeggen aan initiatieven. ‘’Verenigingen, organisaties, buurtinitiatieven kunnen bij ons terecht’’, beklemtonen voorzitter Snel en secretaris Olthof van het fonds.

Nieuwe aanvragen kunnen worden ingediend bij het fonds. Alleen aanvragen voor activiteiten, evenementen en initiatieven die ten goede komen aan kinderen en jongeren in Almelo komen in aanmerking voor een bijdrage. Aanmelden kan via de website www.rpfonds.nl

Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 17 uur geleden
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 21 uur geleden
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01
Eentje van Heracles tegen zes van Excelsior. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles is nog steeds niet veilig 13 mei, 14:33