December is een drukke maand voor de Oostvaarders.
December is een drukke maand voor de Oostvaarders. Foto:

Combo Oostvaarders weer compleet

Algemeen

Shantykoor de Oostvaarders gaat een drukke kersttijd tegemoet met zoals ieder jaar diverse optredens, zowel in besloten kring als openbaar. Het combo is aangevuld met nieuwe muzikanten. “Het hele combo is weer compleet, fantastisch’’, zegt Hendry Bosch.

Almelo - Albert Doortten en Ben Schutte waren al gitarist bij het combo van de Oostvaarders en daar zijn basgitarist Silvester Vollenbroek en gitarist Frans Pots bijgekomen. Gerard Pol is de nieuwe drummer. De nood was hoog, zo meldt Hendry Bosch. “Op een gegeven moment hadden we nog maar één gitarist. Nu is het hele combo weer compleet.’’

December is een drukke maand voor de Oostvaarders. Bosch: “Het is een hele drukke maand voor ons, maar wel gezellig.’’ Op woensdag 13 december start de reeks Kerstconcerten in Huize Friso waar voor de hele Almelose afdeling van de Zonnebloem de prachtigste kerstliederen ten gehore gebracht zullen worden.

Zondag 17 december zijn de Oostvaarders aanwezig op de Christmas Fair in Losser .”Naast het optreden van de Oostvaarders is er op deze uitgebreide kerstmarkt van alles te beleven. Een grote hoeveelheid kramen omzoomt dit gebeuren waar de Oostvaarders al om 13.00 uur van start gaan met hun eerste optreden. Drie dagen later gaat het koor op bezoek in Hengelo waar het een concert geeft voor de afdeling van de Zonnebloem en vijf dagen later, 22 december, is wijkcentrum De Schelf de plaats waar de Oostvaarders dan weer een kerstconcert geven voor de Zonnebloem Almelo en voor de aangesloten leden.’’

Het grote kerstconcert op zaterdag 23 december gaat samen met het Zwingkoor. Bosch: “Jaarlijks geven de Oostvaarders een prachtig concert in de Grote Kerk, samen met een ander Almeloos koor dat op een bijzondere wijze haar sporen heeft verdiend. Het Zwingkoor vierde dit jaar een jubileum en gaf daar blijk over bijzondere gaven te beschikken. Voor de Oostvaarders een hele eer om dit jaar met het Zwingkoor de reeks Kerstconcerten af te sluiten. Op zaterdag 23 december om 15.00 uur vindt dit concert plaats in een kerk die jaarlijks tot de laatste plaats is bezet door een dankbaar publiek. Het Zwingkoor bestaan uit ruim dertig dames die in meerstemmigheid op een prachtige eigen manier hun medewerking gaan verlenen. Dirigent Jorn Beld van het Zwingkoor en Hans Visschedijk van de Oostvaarders hebben er dit jaar weer iets heel bijzonders van gemaakt. De toegang is gratis op deze prachtige zaterdag in de kersttijd waar u ontvangen wordt met de klanken van de Midwinterhoorn en waar vuurkorven voor een prachtige sfeer zorgen. Ook nu hoopt secretaris Joop Israel en zijn mede koorleden op opnieuw een overvolle kerk. Als u houdt van koormuziek en Kerstmuziek dan mag u dit concert zeker niet missen. Op iedere stoel ligt een programmablad.’’ De Oostvaarders vieren het 20-jarig bestaan op 15 september 2024 samen met een concert met de Schellevissen bij de Schelfhorst.

Afbeelding
Samen reizen? 8 uur geleden
Afbeelding
Mix & Match smaakt naar meer 8 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 uur geleden
Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 mei, 13:28
Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 19 mei, 16:45
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 19 mei, 10:31
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33