Afbeelding
Foto:

Even voorstellen

Algemeen

In the Sportlight

door Daan Hardon,
namens Sportbedrijf Almelo


Graag stel ik mij even voor als één van de twee nieuwe Buurtsport Coaches Volwassenen en Senioren. Ik ben Daan Hardon, 40 jaar, getrouwd en trots vader van een dochtertje van vier. Sinds 1 oktober ben ik werkzaam bij het Sportbedrijf Almelo. Als geboren en getogen Almeloër vind ik het een mooie uitdaging om de volwassenen in Almelo te stimuleren tot beweging.


Sport en bewegen is niet alleen voor jongeren. Het is een belangrijk aspect van een gezonde levensstijl, vooral als we ouder worden. Het is bewezen dat regelmatige lichaamsbeweging een sleutelrol speelt in het behouden van vitaliteit en het verminderen van risico’s op leeftijd-gerelateerde ziekten. Laten we eens kijken naar welke voordelen bewegen heeft op het bevorderen van vitaal ouder worden.

Lichamelijke voordelen. Door regelmatig te bewegen kan het lichaam sterker en flexibeler worden, waardoor het risico op vallen wordt verminderd.

Mentale voordelen. Regelmatig bewegen zelfs helpen bij het voorkomen of vertragen van dementie.

Sociale voordelen. Deelname aan groepsactiviteiten biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

‘Begin met bewegen’

Wil je de kans van slagen vergroten? Zorg dan dat je langzaam begint en bouw geleidelijk aan intensiteit en duur op. Kies voor activiteiten die je leuk vind en die bij je mogelijkheden passen. Probeer iemand te vinden die met je mee doet, of probeer een groepsactiviteit te vinden. Dit zorgt voor extra motivatie en je leert zo nieuwe mensen kennen. Raadpleeg je arts waar nodig voordat je begint om zeker te zijn er geen gezondheidsproblemen zijn die je succes in de weg staan.

Het belang van sport en bewegen voor vitaal ouder worden kan niet genoeg benadrukt worden. Het heeft talloze fysieke, mentale en sociale voordelen die kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Dus waar wacht u nog op? Trek uw sportschoenen aan en begin vandaag nog met bewegen!

Nu hebben we twee bestaande wandelgroepen, maandagavond vanaf de IISPA, donderdagochtend vanuit het Beeklustpark, waarbij het doel is om op een laagdrempelige manier mensen te enthousiasmeren te gaan wandelen.
Waar je als je alleen moet lopen nog wel eens besluit om niet te gaan, ga je als je met een gezellige groep op pad gaat toch wel. Weer of geen weer, we gaan altijd. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.

Vooruit kijkend naar de toekomst ligt er nog wel meer wandelnieuws in het verschiet. We starten vrijdag 19 januari met de Natuur wandelgroep, waarbij we de positieve gezondheidsaspecten van beweging en natuur willen gaan combineren.
Er gaan weer nieuwe Nationale Diabetes Challenge groepen in het voorjaar starten. Hierover later meer!

Column In The Sportlight

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 11 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01