Afbeelding

Avedan houdt kinderen actief in de herfstvakantie

Algemeen

Almelo - In de zomer deden duizenden kinderen mee met de vakantieweken van FestivAlmelo. En dat smaakt naar meer! Daarom gaan Sportbedrijf Almelo, Studio 15, Kaliber Kunstenschool en Avedan met steun van de gemeente ook in andere vakanties helemaal los met sportieve, sociale en creatieve activiteiten. “Zo hoeft ook in de komende herfstvakantie (van 23 tot en met 27 oktober) niemand zich te vervelen’’, aldus Avedan. Meedoen is gratis. Wel even opgeven via: www.actiefalmelo.nl of 0546-544100. 

Op de eerste maandag is er in de wijk Schelfhorst een Actief Almelo Instuif in de sporthal. De inloop voor jongeren in De Schelf is op dinsdag open met activiteiten. Op vrijdag staan in wijkcentrum De Schelf Swingkids en Streetdance op het programma.

In Sluitersveld is op maandag een bootcamp op de sport- en beweegplek. Op dinsdag is de knutselactiviteit Zwembad vol slijm gepland en op donderdag komt Mad Science en is er ’s middags het thema Halloween. Deze activiteiten zijn in De Trefhoek.

In Windmolenbroek kunnen kinderen zich op dinsdag lekker uitleven op de Actief Almelo Instuif. Op woensdag is daar bubbelvoetbal.In het Nieuwstraatkwartier is er op maandag een filmmiddag voor meiden van 9 t/m 12 jaar en op dinsdag Picknick@the park waarbij ook ouders welkom zijn.

In de Ossenkoppelerhoek staat voor maandag het Slijmfeestje Kijk & Doe gepland, en op de dag erna het Nijntje Pleintje, een gezonde brunch en robot timmeren. Op woensdag is er een knutselactiviteit en gaat de oven aan voor een Cup Cake Challenge. Op donderdag wordt geknutseld aan kleurige vliegers en bingo gespeeld. Vrijdags lopen kinderen en jongeren een Halloween spooktocht.

In De Riet Nieuwland is op donderdag een open dag in wijkcentrum De Schöppe. Om half twee begint hier de spelshow Win 1001 euro buurtbudget!

De allerkleinsten kunnen luisteren naar het verhaal “De mooiste vis van de zee” en daarna kunnen kinderen de mooiste vis knutselen (de jongste met hun ouders). Ook is er een springkussen, kunnen kinderen zich laten schminken en is er Archery Tag: een kruising tussen paintball en trefbal met pijl en boog. En iedereen kan lekker rauzen op de stormbaan.

In de wijkkamer in De Schöppe kunnen inwoners nieuwe mensen ontmoeten en samen leuke activiteiten doen.

In de Wierdensehoek is op woensdag een Nerf Battle en op donderdag een vakantiekinderclub met een goochelshow, lekker buiten spelen, samen lunchen en vogelhuisjes maken.

Net als in de grote vakantie zijn er ook stedelijke activiteiten in de herfstvakantie. Op maandag kunnen de jongsten met hun ouders een speurtocht in het Nijreesbos doen. Tieners gaan aan de slag met een high tea in wijkgebouw Eninver en is er op het Cruijff Court in de Schelfhorst een stedelijk voetbaltoernooi voor deze doelgroep. Op donderdag kunnen ze Virtual Reality ervaren in een VR Arena in sporthal De Schelfhorst en zich lekker uitleven met apenkooi in de gymzaal aan de Reeststraat en Beverdamlaan. Bij Studio 15 is zondag 22 oktober een gaming event voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.

Meedoen is gratis! Geef je wel even online op via: www.actiefalmelo.nl of bel met Avedan: 0546-544100

Afbeelding
Amerikanen Case en Griffin live in Stadslab 3 uur geleden
Repareren in Repair Café Windmolenbroek.
Rollator en meer spullen gerepareerd in Noaberhoes 8 mei, 11:50
Acoustrio komt naar België. (Foto: Ed Step)
Boekenmarkt met muziek bij België 7 mei, 14:02
Het Almelo's Overdag Koor kan zeker nog nieuwe zangeressen gebruiken.
'Het vergt best een beetje scholing' 7 mei, 11:53
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 7 mei, 08:00
Opgave voor de excursies gaat via: windtalmelo@outlook.com.
Natuurhus zorgt voor lezingen en excursies 7 mei, 08:00
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 6 mei, 15:06
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 6 mei, 13:55