Nienke Dijkman zoekt kunstenaars.
Nienke Dijkman zoekt kunstenaars. Foto:

Samen een kunstwerk maken in 22 weken

Algemeen

Nienke Dijkman is een van de kunstenaars die van de gemeente geld heeft gekregen voor een nieuw initiatief. Nienke zoekt twaalf kunstenaars om samen een kunstwerk te maken.

Almelo - Kunst maken is voor iedereen weggelegd. Ongeacht of je een beperking hebt of niet. Dat is de overtuiging van Nienke Dijkman. Ze is zelf heel getalenteerd en schopte het op televisie tot de finale van de Nieuwe Vermeer. Nienke komt nu met steun van de gemeente Almelo met een heel bijzonder kunstproject waarvoor ze twaalf creatieve mensen (met beperking) zoekt om samen een heel bijzonder kunstwerk te maken. De titel van de kunstzinnige onderneming: ‘Een beperking beperkt je niet.’

De gemeente heeft in de afgelopen maanden de kunstscene een flinke boost gegeven door tal van kleinschalige kunstinitiatieven te subsidiëren. Ook het projectplan van Dijkman, Een beperking beperkt je niet, ‘viel in de prijzen’. Nienke gaat samen met maximaal twaalf creatieve mensen een plan maken voor één groot, gezamenlijk kunstwerk. Het gaat niet alleen om het bedenken van dat plan, maar ook om het ontwerpen van het kunstwerk en het maken van het kunstwerk. Als het beeld, of schilderij, of object klaar is, moet het ergens in Almelo worden tentoongesteld. “Dit project moet aantonen dat iedereen met een beperking wel iets kan’’, aldus Dijkman, die ruime ervaring heeft opgedaan met het werken met de doelgroep tijdens haar stage bij De Klup Twente. “Mijn ervaring is dat mensen met een beperking juist heel erg creatief kunnen zijn. Door het kunstwerk dan ook te exposeren willen we ook andere mensen daarvan bewust maken.’’ Dijkman werkt zelf als kunstenaar in haar eigen woning, maar voor dit project is ze een samenwerkingsverband aangegaan met De Klup Twente. Het nieuw te vormen kunstenaarscollectief kan iedere donderdag terecht in het Meester Siebelinkhuis. De eerste bijeenkomst wordt een soort brainstormsessie. Het gratis project duurt 22 weken en wordt afgesloten met een feestelijke presentatie. Aanmelden via bij jolanda@deklup.nl of 0614465288.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 19 mei, 10:31
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31